Nieuws en inzichten

3-12-2020
Producenten

Stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.) krijgt met dank aan een match bij de Lelystadse Uitdaging twee zonnepanelen en bijbehorende apparatuur. De stichting gaat de geschonken zonnepanelen gebruiken voor groene energie bij Moestuin Amsteldiep. Concern voor Werk, Weee Nederland, Refurn en Pastoor Consult sponsoren de zonnepanelen. De KLUS Winkel gaat de panelen plaatsen en installeren. 

30-11-2020

Vandaag hebben Stichting OPEN en Weee Nederland B.V. hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Met deze samenwerking is de landelijke dekking en continuïteit van de bestaande afvalbeheerstructuur voor Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA of e-waste) geborgd. Het doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65 procent binnen twee jaar te halen en op termijn de e-wastesector circulair te maken.

27-11-2020

Rotterdamse ondernemers verhuren modulaire koptelefoons waarvan alle onderdelen makkelijk te vervangen zijn. Hierdoor kunnen de koptelefoons worden gerepareerd als dat nodig is. Dit voorkomt dat deze producten in de afvalbak verdwijnen, dit gebeurt nog veel te vaak bij kleine apparaten. Dit is te lezen in een artikel in de Volkskrant, waar Reint Sekhuis van Weee Nederland aan bijdroeg. Lees het hier.

20-11-2020

REFURN, partner van Weee Nederland, heeft PSO 30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Dat is de hoogste trede. De PSO is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van inclusief & sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt.

3-11-2020

Een mooie mijlpaal voor onze (duurzame) organisatie. De stichting Nederland CO2 Neutraal reikt jaarlijks de prijs uit voor het meest duurzame bedrijf van Nederland. Wij zijn genomineerd als kanshebber voor de titel van “Het duurzaamste bedrijf van Nederland 2020”. Dit is een mooie bevestiging van ons werk. We zijn dan ook trots op de nominatie. Stemt u op ons? Alvast bedankt! Stemmen gaat gemakkelijk via www.duurzaamstebedrijfvannederland.nl. Vergeet na het stemmen uw stem niet te bevestigen in de mail die u krijgt.

26-10-2020
Gemeentes

Half oktober was het de Nationale Recycleweek. Het moment om extra stil te staan bij de recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparaten. O.a. veel gemeenten in Noord-Nederland deden mee aan de campagne “Heel Noord-Nederland Recyclet”. Het enthousiasme was groot. In de provincie Groningen en Drenthe werd maar liefst 2500 euro ingezameld voor het goede doel.

22-10-2020

Ons achtste schone inzamelvoertuig is in gebruik. In het afgelopen jaar breidden wij de inzamelactiviteiten bij retailbedrijven fors uit. Ons unieke inzamelconcept is erg in trek. Weee Nederland ontzorgt, voert een volledig digitale administratie en biedt full-service op locatie. Retailers vinden het belangrijk dat er regionaal wordt samengewerkt om ook mensen die moeilijk zelfstandig een baan kunnen vinden aan werk worden geholpen. De werkzaamheden leveren veel participatiebanen op. 

9-10-2020

Op maandag 12 oktober 2020 vindt aan het begin van de Nationale Recycleweek de aftrap van de campagne “Heel Noord-Nederland Recyclet” plaats. De opbrengst van het ingezamelde elektronisch afval wordt die week geschonken aan twee goede doelen in Noord-Nederland: Lutje Geluk en Wensstichting Drenthe die kinderen en gezinnen een hart onder de riem steken. 15 gemeenten in Noord-Nederland nemen deel aan de campagne. 

23-9-2020
Producenten

Wij zoeken per direct een Consultant Europese Registratie voor 32-40 uur in de week. Wil jij helpen om ervoor te zorgen dat meer en meer elektrische apparaten worden gerecycled en wil je producenten van deze apparatuur adviseren en bijstaan in het voldoen aan de wetgevingen in Europa? Wil jij de huidige stabiele dienstverlening continueren en deze uitbreiden voor nieuwe producenten? Wil jij ons helpen om onze organisatie verder te laten groeien? Ben jij vernieuwend, praktisch en saamhorig (ver-prak-saam)? Reageer dan snel!

8-9-2020

Startups in Europa die wereldwijd de afvaluitdaging willen aanpakken met digitale oplossingen in de circulaire economie, recycling oplossingen of ideeën voor afvalpreventie kunnen vanaf vandaag een pitch insturen voor de Green Alley Award! Het doel van de award is om van de lineaire een circulaire economie te maken en om de afval- en recyclingindustrie om te vormen. Deze jaarlijkse Europese prijs werd in 2014 gecreëerd door o.a. Landbell Group (waaronder Weee Nederland-partner ERP).