Inzamelen van e-waste met een focus op hergebruik en circulariteit
Vandaag samen voor morgen!
4,2 mln kiloe-waste/mnd
150medewerkers
4.500kinderen
40.000 m3piepschuim/jr
Inzameling in cijfers
Iedere maand regelen wij de inzameling van zo’n 4,2 miljoen kilo e-waste. Dat is ruim 50 miljoen kilo per jaar! In de verschillende sorteercentra werken ruim 150 medewerkers om alle e-waste te sorteren. We zijn er trots op dat we voor zoveel mensen een sociale werkplek kunnen creëren. En om meer inzameling te stimuleren organiseren we de jaarlijkse E-waste Race: al 4.500 kinderen zamelden vele kilo’s oude apparatuur in. Ook handig: ieder jaar halen we zo’n 40.000 kubieke meter piepschuim op. En die enorme hoeveelheid wordt via EPS Nederland gebruikt om nieuwe isolatie platen van te maken. Zo maken we de cirkel rond.
E-waste race maakt kinderen bewust van e-waste
Duurzaamheid en een circulaire economie. Dat is iets waar we onze kinderen graag bewust van maken! Dat doen we met het educatieve programma E-waste race. Een race tussen scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen.
Veelgestelde vragen over inzameling
-
Kunnen jullie ook bij mijn elektronicawinkel het e-waste en piepschuim inzamelen?
In een aantal gevallen kan dat. Het hangt onder andere af van in welke regio jouw winkel zich bevindt. Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat er wel en niet mogelijk is.
-
Onze kringloopwinkel heeft een tekort aan goede gebruikte apparaten. Kunnen jullie ons helpen?
Ja, neem gerust contact met ons op. Wij werken samen met bedrijven, die ingezamelde oude apparaten reviseren, zoals wasmachines, drogers en koelkasten. We brengen je graag met hen in contact.
-
Het lijkt onze gemeente leuk om ook een e-waste race te organiseren. Hoe werkt dat?
Regelen wij ook de inzameling van e-waste voor jullie gemeente? Dan kun je gratis deelnemen aan 1 van de 18 races die we jaarlijks organiseren. Verzorgt Stichting OPEN de inzameling van jullie gemeente? Neem dan contact op met de enthousiaste, jonge organisatie van Race against waste: info@raceagainstwaste.org, 06 – 40 85 08 70.
-
Op jullie site lees ik dat je een social enterprise bent. Wat betekent dit?
Dit betekent dat wij ondernemen vanuit een maatschappelijke missie (impact first) en hiervoor diensten leveren. Voor ons is winst een middel om onze bedrijfscontinuïteit te borgen, niet als primair doel. We zijn sociaal en fair in hoe we werken. We opereren zelfstandig, maar met inbreng van alle betrokkenen. Ook bieden we kansen aan mensen die moeilijk zelfstandig een baan kunnen vinden en begeleiden we hen naar meer structuur en zelfvertrouwen binnen een veilige werkomgeving. Lees meer
-
Organiseren jullie ook de inzameling van andere afvalsoorten voor producenten, zoals textiel of verpakkingen?
Op dit moment doen wij dat nog niet, maar wij staan open voor nieuwe initiatieven. Sinds 2013 richten we ons op de producentenverantwoordelijkheid van e-waste, AEEA. In de afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan met het oprichten en managen van een effectief, duurzaam en efficiënt producentensysteem. Neem gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek.