Rataplan:
grootste en leukste kringloopwinkelketen

Rataplan is een kringloopketen met tientallen winkels in Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland en Flevoland. Daarmee is het de grootste kringloopketen van Nederland. En naar eigen zeggen de leukste! Het is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu. Met plezier werken we met hen samen.

Geen kilometer te veel

Samen met Rataplan hebben we een intern inzamelnetwerk uitgewerkt voor alle e-waste. Rataplan zorgt voor de interne transporten: de e-waste bij hun kleinere kringloopwinkels nemen ze mee op hun ritten naar de hoofdvestigingen. Op de terugweg hebben ze dan ruimte voor nieuwe tweedehands items om hun winkel te vullen. Vervolgens zorgen wij voor de afvoer van alle e-waste vanaf hun hoofdvestigingen naar het regionale sorteercentrum. Zo voorkomen we veel onnodige transportkilometers, terwijl de inzameling goed verzorgd is.

Kringloopwinkels zijn een belangrijke schakel in de elektronicaketen…

Veel kringloopwinkels zijn in een gemeente naast de milieustraat het belangrijkste inzamelpunt van afgedankte goederen. In sommige gemeenten hebben ze zelfs de rol van innamepunt overgenomen. Vervolgens halen wij de afgedankte apparaten op met onze inzamelcontainers.

… ook als reparateur én verkoper van refurbished apparaten

Vaak kan een apparaat nog hergebruikt worden, als je weet hoe je deze moet repareren. De kringloopwinkel neemt oude apparaten in en kijkt welke voor hergebruik in aanmerking komen. Veel kringloopwinkels hebben kleine reparatieafdelingen, waar ze eenvoudige reparaties aan apparaten uitvoeren. Ook faciliteren zij vaak de lokale afdeling van het Repair Café om zo inwoners de toegang tot reparatie te vergemakkelijken. Daarnaast kunnen wij, via onze hergebruikpartners, kringlopen refubished apparaten leveren om te verkopen. Zo dragen we gezamenlijk bij aan een circulaire economie. Meer weten over onze hergebruikpartners en refurbished apparaten? Lees meer

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact