Refurbished laadpalen

Recycling van laadpalen voor een circulaire economie

Steeds meer auto’s rijden elektrisch. En met de komst van elektrische auto’s groeit de vraag naar oplaadpunten door heel Nederland. Op dit moment zijn er al meer dan 100.000 laadpalen en er komen er iedere dag bij. Hiermee groeit ook een nieuwe e-waste: afgedankte laadpalen. In samenwerking met Refurn en Vattenfall richten wij ons op de recycling ervan met refurbished laadpalen en onderdelen.

Veel afgedankte laadpalen nog zo goed als nieuw

Er zijn 2 redenen waarom afgedankte laadpalen vaak heel geschikt zijn om te refubishen:

  1. Veel laadpalen worden afgedankt, omdat projecten zijn afgeschreven of hele gebieden in 1 keer vernieuwd worden. Dan is er niets of nauwelijks iets mis met deze laadpalen.
  2. Doet een laadpaal het niet? Dan wordt deze vaak direct al weggehaald en vervangen door een nieuwe. Reden is dat er een gebrek is aan vakmensen op de werkvloer.

Van afgedankt naar refurbished laadpalen

Zodra er afgedankte laadpalen binnenkomen op onze regionale sorteercentra dragen wij deze over aan Refurn. De medewerkers van Refurn kijken vervolgens wat er mis is met de laadpaal en repareert deze. Als reparatie niet mogelijk blijkt, verwijderen ze goede onderdelen voor hergebruik als vervangingsonderdelen. Voor refurbished laadpalen werkt Refurn samen met Vattenfall, die de laadpalen en onderdelen afneemt voor een tweede leven.

Lees meer op Vattenfall over laadpalen

Lees meer over onze samenwerking met Refurn

Heb je vragen over e-waste of hergebruik?

Heb je vragen over e-waste of hergebruik?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact