Omdat oude CV-ketel lang genoeg verwarmen

Ketel voor Even

Bij veel CV-ketels die we inzamelen is slechts 1 onderdeel kapot of versleten. Zonde om niets mee te doen! En we verwachten door de energietransitie dat we de komende jaren alleen maar meer oude CV-ketels binnenkrijgen. In samenwerking met Refurn en MrServitization ontwikkelden we het concept ‘Ketel voor Even’: een oude CV-ketel refurbished weer in gebruik genomen. Een ideale ketel voor woningcorporaties of consumenten als je bijvoorbeeld de overgang aan het maken bent naar een gasvrije woning. Zo voorkom je verspilling, maar heb je toch een goede ketel. Maar dan voor even.

 • Stap 1: Inzamelen van oude CV-ketel

  Iedere afgedankte ketel die bij ons binnenkomt, controleren we. Is de ketel goed genoeg om te refurbishen? Dan houden we deze apart voor Ketel voor Even. Bij onze keuze houden we er ook rekening mee, dat de ketel van dusdanige kwaliteit is dat deze nog een tijd mee kan.

 • Stap 2: Refurn knapt ketels op én is een sociale werkgever

  Onze samenwerkingspartner Refurn knapt de CV-ketel op. Refurn creëert werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en verzorgt daarnaast instapopleidingen voor de installatietechniek. Zo geeft Refurn mensen die affiniteit hebben met techniek een kans om werkervaring op te doen. Bij Refurn staat de maatschappelijke bijdrage centraal.

 • Stap 3: Lokale installateur, altijd in de buurt

  Wij werken samen met lokale gecertificeerde installateurs. Zij kennen jouw huidige situatie en zijn in staat om mee te denken over jouw toekomstige situatie: van het gas af. Ketel voor even voorkomt verspilling in de reis hiernaartoe. De aangesloten installateurs zetten graag nét dat stapje extra.

 • Stap 4: Tweedehands CV-ketel, waar voor je geld

  Wat wij leveren met onze partners is eenvoudig: een werkende CV-ketel. Zonder gedoe en op een goede manier. De grootste motivatie achter Ketel voor even is het voorkomen van verspilling. Onze revisiestraat heeft niet de schaalgrootte van een producent van CV ketels, maar er wordt wel hard gewerkt om de wereld een beetje beter te maken. En dat hoeft niet meer te kosten!

 

Ketel voor even:
de tijdelijke oplossing naar een aardgasvrije woning!

Lees meer op ketelvooreven.nl

Een auto van 2 of 3 jaar oud gooi je ook niet weg, dus waarom een ketel wel? Vaak krijgen we afgedankte ketels binnen, die het nog prima doen. Bijvoorbeeld bij huurwoningen waar ze overstappen op stadsverwarming. Het is ons streven om álle geschikte ketels terug in de markt te brengen. Zo kan je aanzienlijk veel e-waste voorkomen.

Vincent de Graaf - Eigenaar Refurn
Heb je vragen over e-waste of hergebruik?

Heb je vragen over e-waste of hergebruik?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact