Refurbished televisies

Met handigheid komt hergebruik

In iedere woonkamer staat er wel 1: een televisie. Maar niet voor iedereen is een nieuwe betaalbaar. Een goede refurbished televisie is dan een uitkomst. Ook draagt het sterk bij aan een beter milieu, omdat grondstoffen en energie bespaard worden. Dit hergebruik faciliteren wij graag!

Met een kleine reparatie weer prima

Een deel van de televisies die wij inzamelen, is met een kleine reparatie te herstellen. Vaak is alleen een condensator op de printplaat in de TV doorgebrand. Dan volstaat het om deze condensator te vervangen. Zo kunnen we kwalitatief goede apparaten een tweede leven geven. Dit ondanks de hoge loonkosten in Nederland voor technische mensen.

Samenwerkingspartner Kristal Recycling

Onze partner Kristal Recycling heeft zich gespecialiseerd in het vakkundig repareren van televisies. Eigenaar Besmellah Rahimi kan door zijn technische opleiding vaak eenvoudig uitvinden waar de problemen bij een apparaat zijn ontstaan.

Apparaten hebben maar een beperkt aantal zwakke onderdelen die vaak kapot gaan. Door deze te testen en te vervangen is 80% van de apparaten weer te gebruiken.

Besmalla Rahimi - eigenaar Kristal Recycling

De circulaire economie in praktijk

Als reparatie niet mogelijk is, dan kan vaak de printplaat nog worden gebruikt voor de reparatie van een ander exemplaar. En andere onderdelen worden verkocht aan reparatieshops in binnen- en buitenland. De refurbished televisies levert Kristal aan kringloopwinkels en outlet winkels.

Heb je vragen over e-waste of hergebruik?

Heb je vragen over e-waste of hergebruik?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact