Nieuws 06 juli 2023

Weee Nederland over circulariteit bij Road2Work

Op 4 juli organiseerde Techniek Nederland voor de detailhandelsleden een bijeenkomst over de rechten, plichten en kansen bij het inzamelen van afgedankte apparaten (e-waste). De aanwezigen kijken terug op een drukbezochte informatieve, interessante en zeer geslaagde avond.

Een enthousiaste Martin Hof leidde de bijeenkomst. Hij is branchemanager bij Techniek Nederland, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en technische detailhandel. Techniek Nederland vertegenwoordigt ruim 6.000 bedrijven.

Henk Bos van Weee Nederland was één van de gastsprekers en is tijdens zijn presentatie ingegaan op aanstaande Europese wetgeving. Deze veranderingen zullen zowel van invloed zijn op de makers van elektronische apparatuur als op het koopgedrag van consumenten. Het is logisch, zo gaf Henk aan, dat daardoor ook de verkoop en het servicemodel van elektronica door retailbedrijven er anders uit komt te zien. Tijdens de presentatie werd er daarom ingegaan op nieuwe kansen voor retailers als gevolg van nieuwe Europese wetgeving.

Ook de andere sprekers verkennen de verdergaande mogelijkheden voor duurzaamheid en circulariteit in de elektrotechnische detailhandel. De rol en verplichtingen van de retailer in het kader van de regeling AEEA werden als eerste toegelicht door Jeffrey van Doorn van Vijverberg Advocaten en adviseurs. Deze regeling stelt producenten of importeurs van elektrische en elektronische apparatuur (mede)verantwoordelijk voor het beheer van dat product in de afvalfase. Zoals de inzameling en verwerking ervan wanneer het afval wordt.

De eigenaar van Road2work, Erik Schalk, sloot de avond af met een presentatie over het ontstaan van zijn bedrijf en de sociale impact die het maakt. Daarnaast werd ingegaan op de wijze, waarop zij hergebruik stimuleren en hoe zij ervoor zorgen dat e-waste op de juiste wijze verwerkt wordt.

De bijeenkomst werd afgesloten met een informatieve rondleiding en een gezellig hapje en drankje.

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op