Nieuws 02 februari 2024

Eerste praktijkdiploma E-waste Academy in 2024 uitgereikt!

Na een open dag vorig jaar maart bij PreZero in Midwolda, is eind januari 2024 na een succesvolle afronding van de praktijkopleiding het eerste ‘praktijkdiploma assistent metaal elektro en installatietechniek’ uitgereikt. Een speciaal moment waar wethouder van gemeente Oldambt Jurrie Nieboer en beleidsadviseur van Noorderpoort college Jacqueline van Swaaij bij aanwezig waren.

Bij het E-waste sorteer- en opleidingscentrum in Midwolda vindt de inzameling, sortering en verwerking van elektronisch afval plaats. Het sorteercentrum is opgericht door PreZero en Weee Nederland en werkt samen met stichting OPEN.  Vanaf de oprichting van het sorteercentrum worden werk- leertrajecten via de ‘E-waste Academy’ aangeboden. De PreZero E-waste Academy helpt onder andere mensen met afstand tot de arbeidsmarkt via een praktijkopleiding met begeleiding, naar een baan. Bij PreZero of (misschien in de toekomst) een andere werkgever, waar deze kennis en ervaring dan goed van pas komt. Weee Nederland zet zich vanaf 2014 in om sociale sorteercentra duurzaam te verankeren in de Nederlandse maatschappij en is daarbij een belangrijke partner van PreZero.

Samen met Afeer en Noorderpoort is PreZero in mei gestart met het opleiden van nieuwe medewerkers. Het doel? Het praktijkdiploma assistent metaal elektro en installatietechniek behalen. Rayonmanager van PreZero Dennis van Klinken: “We zijn trots dat we nu het eerste diploma hebben uitgereikt. Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren aan het scholen en opleiden van medewerkers, voor nu én als basis voor hun verdere loopbaan.”

Meer weten over de E-Waste Academy? Mail dan naar ewaste.nl@prezero.com.

Heb je vragen over hergebruik?

Heb je vragen over hergebruik?

Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op