Piepschuimterugname: een welkome service

Piepschuim (EPS) weegt bijna niets, maar neemt wel veel ruimte in beslag. Veel nieuwe apparaten worden verpakt met EPS als bescherming tegen beschadigingen. Maar vervolgens is het voor retailers een lastige en dure afvalsoort. Wij bieden retailers een extra dienst aan als we e-waste bij hen inzamelen: tegelijk met het e-waste nemen we ook EPS mee. Een welkome service!

 

De handel in wasmachines en koelkasten is leuk, maar wat komt daar een verpakkingsmateriaal bij kijken! Vooral met het piepschuim zaten we mee in ons maag, want dat kost een enorme hoeveelheid opslag. Vandaar dat we zo blij zijn met Weee: niet alleen halen ze netjes al het afgedankte witgoed op, maar ze nemen ook altijd het piepschuim mee. Dat scheelt veel ruimte, gedoe én geld.

Retailer in witgoed

EPS Nederland geeft piepschuim tweede leven

Voor de inzameling en verwerking van piepschuim werken we samen met EPS Nederland. Deze organisatie haalt het ingezamelde EPS op bij de Regionale Sorteercentra. Het materiaal wordt gesorteerd en bewerkt in Drachten. Daarbij blijft de unieke materiaalstructuur behouden, waardoor je de oorspronkelijke grondstof,  EPS, direct in nieuwe producten kunt gebruiken.

Van afval naar isolatieplaat

Piepschuim is er in allerlei soorten en maten, ook in een hoge diversiteit en verschillende kwaliteiten. De verpakking van een wasmachine heeft bijvoorbeeld een hogere druksterkte dan de verpakking van een mobiele telefoon. EPS Nederland zorgt ervoor dat al die verschillende verpakkingen na gebruik weer een tweede leven krijgen als grondstof. De grondstof wordt gebruikt bij de productie van isolatieplaten (XPS-platen). Deze maakt het moederbedrijf van EPS Nederland, Soprema, voor de isolatie van gebouwen. De XPS-platen hebben een zeer hoge isolatiewaarde.

En zo is de cirkel rond

Moeilijk in te zamelen afval halen we financieel efficiënt op. Daarmee vervangen we een groot volume aan virgin grondstoffen om zo kwalitatief hoogstaande, nieuwe producten te fabriceren. Een mooie stap binnen de circulaire economie.

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact