Milieustraten bij gemeenten als onmisbare schakel

De gemeentelijke milieustraat is het centrum van de afvalscheiding van iedere gemeente. Ook voor de inzameling van e-waste is de milieustraat een belangrijk inzamelpunt.

Brandveiligheid, nette containers en adequate afvoer

Op de milieustraten staan onze dichte containers met daarin verschillende kleinere bakken, de zogenaamde IBC-containers. Grote apparaten kunnen los in de container. De bakken zijn voor kleinere apparatuur en platte tv-schermen. Zo voorkomen we de spontane ontbranding van batterijen én dat platte tv-schermen breken.  Medewerkers van onze samenwerkingspartner PreZero zorgen voor een adequate afvoer op de afgesproken data.

Apparaten krijgen tweede leven bij de kringloop

Ook op het gebied van hergebruik speelt de milieustraat een eerste rol. Veel milieustraten hebben een speciale container staan voor herbruikbare apparaten. Dat doen ze in samenwerking met de lokale kringloop. Een goede zaak! Want hoe meer producten we opnieuw gebruiken, des te minder nieuwe grondstoffen er nodig zijn. En dat is goed voor onze planeet én voor ons.

Sociale werkplaatsen in regionale sorteercentra

Het ingezamelde e-waste brengen wij naar een van de regionale sorteercentra. Hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om weer mee te doen aan het arbeidsproces. Samen met de gemeentelijke organisaties en het UWV zorgen we voor herintreding en doorstroming van tientallen mensen per jaar. Zo maken we gemeentelijk afvalbeleid sociaal en circulair in de regio. Lees meer

Kinderen betrekken bij e-waste en inzameling

Leerlingen van scholen worden betrokken bij het gemeentelijke inzamelproces door het organiseren van de e-waste race. Daarbij worden leerlingen op een leuke manier bewust en enthousiast gemaakt van een juiste e-waste inzameling en circulariteit. De leerlingen op hun beurt enthousiasmeren hun familie en buurt om ook beter in te gaan leveren. Lees meer

Heb je vragen over e-waste of inzameling?

Heb je vragen over e-waste of inzameling?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact