Nieuws 08 juni 2023

Campagne van start:
‘Doe maar apart’

In de week van 5 tot en met 9 juni start in de Week van de Veiligheid de campagne Doe maar apart. De campagne roept consumenten en bedrijven op om losse batterijen, accu’s en elektrische apparaten niet met ander afval weg te gooien, maar apart in te leveren. Dit kan bij inleverpunten zoals winkels en supermarkten of bij milieustraten en recyclepleinen van gemeenten.

In steeds meer apparaten zitten batterijen en accu’s. Denk bijvoorbeeld aan tandenborstels, speelgoed, smartphones en fietsen.

Door een batterij of elektrisch apparaat apart in te leveren blijft de batterij stabiel en kunnen de grondstoffen weer worden gerecycled. Op die manier kunnen branden bij bijvoorbeeld metaalbedrijven voorkomen worden. Maar ook verminderen we de kans op “spontane” branden tijdens de huisvuilinzameling wanneer batterijen en elektrische apparaten apart worden ingeleverd.

Veel gemeenten doen mee aan de campagne, maar ook metaalbedrijven en brancheorganisaties vragen hiervoor speciale aandacht. De landelijke aftrap van de campagne vond plaats bij Recycling bedrijf HKS Metals in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op doemaarapart.nl

 

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op