diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Het laatste nieuws

1-9-2017
Producenten

Sinds een paar jaar is Fairphone bij Weee Nederland aangesloten. Sinds een tijdje in hun Fairphone 2 beschikbaar. Net zoals bij de Fairphone 1 kunnen gebruikers bij onverhoopte defecten zelf kleine reparaties uitvoeren. En / of de telefoon upgraden. Er is nu bijvoorbeeld een nieuwe camera beschikbaar met meer pixels, dus een hogere kwaliteit foto's. De Fairphone is hiermee heel duurzaam. Kan deze manier van apparaten ontwerpen en bouwen ook bij andere apparaten ingevoerd worden? Zit daar iemand op te wachten?

28-8-2017

Vanaf vandaag kunnen inwoners in heel Dordrecht oude, kleine elektrische apparaten meegeven aan de pakketbezorger van PostNL. Hiermee wordt het duurzame initiatief Weeelectric verder uitgebreid en worden steeds meer elektrische apparaten hergebruikt of gerecycled. Weeelectric is gestart door producentenorganisatie Weee Nederland, in samenwerking met PostNL en Thuiswinkel.org.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >