diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

15-5-2019
Gemeentes

Deze weken lopen er weer volop E-waste Races. Vorige week was de kick off in de Hoeksche Waard. De race is inmiddels volop aan de gang. Deze week krijgen de leerlingen in Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray les over e-waste, de E-waste Race-spelregels en is hun kick off. Last but not least lopen er vanaf 27 mei a.s. nog twee races namelijk in Assen en Noorderveld. 

Foto: kick-off in de gemeente Horst aan de Maas. Groep 6,7,8 van Basisschool De Bottel uit Lottum.

26-4-2019

Pas geleden werd een ontwerp-besluit ter inzage gelegd voor de AVV lampen. Graag lichten we dit toe. Weee Nederland zamelt vanaf 1 januari 2019 voor producenten, naast e-waste (waaronder armaturen), ook lampen in. Inmiddels hebben zich zo’n 100 producenten en importeurs van lampen aangesloten bij Weee Nederland. Via ons inzamelnetwerk worden bij winkels en gemeenten lampen ingezameld. Weee Nederland verzorgt de inzameling C02 neutraal en helpt daarbij mensen aan het werk die moeilijk zelfstandig een baan kunnen vinden.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >