diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

15-2-2019

Weee Nederland bestaat vijf jaar! ’We groeien sterk door.’ vertelt oprichter en directeur Reint Sekhuis. ‘Zo’n 100 gemeenten en 630 producenten/importeurs hebben zich nu bij ons aangesloten, waarmee we er samen voor zorgen dat we het anders doen. Afgelopen jaar zamelden we 40.000 ton afgedankte elektrische en elektronische apparaten in. Onze aanpak om e-waste inzameling en recycling te verbinden met een maatschappelijke missie, heeft veel navolging gekregen in de markt.

14-2-2019
Retailers

Hebt u ze al gezien? De nieuwe inzamelauto's waarmee we naar retailers gaan. We doen dit CO2 neutraal! Elektronicawinkels zijn verplicht om oude elektrische apparaten terug te nemen bij verkoop van nieuwe. Als extra service kunnen retailers -naast bijvoorbeeld een oude wasmachine- ook de kleine elektrische apparaten aannemen. Weee Nederland zorgt samen met Get2Green Logistics voor een betrouwbare inzameling op de locatie. Ook piepschuim en folies worden meegenomen.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >