diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

13-12-2018
Gemeentes

Vanaf vandaag kunnen inwoners in heel Rotterdam oude, kleine elektrische apparaten mee teruggeven aan Cycloon Fietskoeriers Rotterdam wanneer er een pakket aan de deur bezorgd wordt. Inwoners die een pakketje hebben besteld, krijgen een melding per mail over deze unieke service die in de avondroutes plaatsvindt. Rotterdam is daarmee de eerste gemeente in Nederland waar ieder huishouden oude apparaten, zoals elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten, aan de fietsende pakketbezorger kan meegeven. 

11-12-2018
Producenten

Weee Nederland begroet LED Group Europe als nieuwe partner! Deze mooie organisatie bundelt kennis, netwerk en ervaring om een bijdrage te leveren aan de invoering van energiebesparende verlichting (LED verlichting) in Nederland. Naast kwaliteit staat duurzaamheid bij hen voorop. We zijn er dan ook trots op dat ze kiezen voor Weee Nederland.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >