diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Het laatste nieuws

20-5-2016

Vandaag, 20 mei 2016, werd bij de tweede editie van de Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs (NDDHO16) de E-waste Arcades onthuld. De aanwezigen konden deze dag hun oude mobiel meenemen en in de kast stoppen. Zij werden beloond met een game op de gloednieuwe E-waste Arcades. De kast is een initiatief van de mensen van de E-waste race. Weee Nederland is partner in de ontwikkeling en uitrol van de kast. De onthulling werd gedaan door keynote speaker Talitha Muuze.

11-5-2016

De inwoners van de Hoeksche Waard leverden in 2015 bijna 415 ton aan afgedankte elektronische en elektrische apparaten (AEEA) in. Dat zorgde voor een CO2-besparing van ruim 1.800 ton. Dat is te lezen op AfvalOnline. Weee Nederland partner RAD Hoeksche Waard spreekt van een positieve ontwikkeling, die mede te danken is aan de in 2015 georganiseerde ‘E-waste race’.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >