diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Het laatste nieuws

20-10-2016

De laatste tijd zijn er bij ons nieuwe ontwikkelingen bij de inzameling en demontage van elektrisch afval. Zo groeien de activiteiten in het Noorden van het land flink. Met onze partner Virol ontwikkelden we een totaalpakket voor de retailers in dit deel van het land. Virol zamelt e-waste in en combineert dit met de inzameling van folie en piepschuim. Het grote aantal nieuwe klanten leveren samen 700.000 kilo elektronisch afval op. De transport en de inzameling in de retailbranche gebeurt samen met Get2Green Logistics. Zij doen dit met een speciaal 'groen' voertuig.

10-10-2016

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid #dvdd16. Dit is een initiatief van Urgenda, een onafhankelijke stichting die Nederland samen met anderen sneller duurzaam wil maken. Voor ons is duurzaamheid het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het er voor zorgen dat de inzameling en verwerking van e-waste zo duurzaam mogelijk gebeurt. Bekijk hier onze aanpak en het filmpje dat we daarover maakten.  

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >