Nieuws 23 januari 2023

Resultaten E-waste Race afgelopen jaar

Wederom resultaten om supertrots op te zijn! Het afgelopen jaar heeft Race against waste met de E-waste Race wederom grote hoeveelheden apparaten opgehaald. Alle kinderen hebben zich dan ook flink ingezet om afgedankte elektrische apparaten op de juiste plek te krijgen.

Wat is de E-waste Race?

Een E-waste Race bestaat uit tien basisscholen in een gemeente of regio die een inspirerende en interactieve gastles krijgen. Hierin leren ze alles over het belang van het verminderen van e-waste, het hergebruiken en het recyclen van e-waste. Na deze gastles gaan de deelnemende klassen vier weken lang zoveel mogelijk e-waste, (kleine) elektronische apparaten, inzamelen. Zij zamelen dit thuis in en bij vrienden en familie, maar voeren ook hun buurt campagne via posters en zelfs lokale media. Op deze manier betrekken ze de hele buurt bij het project.

Buurtbewoners kunnen tijdens de race gemakkelijk hun e-waste aanbieden via deze website. Ze kunnen zelf aangeven wanneer het e-waste bij hen kan worden opgehaald. De kinderen voeren alles wat ze inzamelen in op deze website en kunnen dagelijks zien hoeveel zij, maar ook de andere scholen, hebben ingezameld. De school die aan het einde de hoogste score heeft wint een toffe schoolreis voor de hele klas.

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op