Nieuws 24 april 2023

Een pilot met 10.000 rookmelders

Als organisatie wil je zoveel mogelijk gebruikmaken van duurzame grondstoffen en materialen. Daarom hebben Weee Nederland en Hemmink een pilot georganiseerd waarbij deelnemers rookmelders gratis gescheiden kunnen inzamelen. Hemmink is kennispartner voor bouw, industrie en infra.

Met deze pilot kan er onderzoek worden gedaan naar circulaire kansen. Binnen een aantal maanden zijn er bij verschillende installateurs en woningcorporaties al zo’n 10.000 rookmelders gescheiden opgehaald. Voor de afgifte van rookmelders is er nog geen aparte inzamelstructuur voor producenten. Deze is er bijvoorbeeld wel voor lampen en armaturen.

De rookmelders worden ingezameld door Weee Nederland en verwerkt via de afvalbeheerstructuur van stichting OPEN. Hemmink en Weee Nederland zijn in gesprek met stichting OPEN om allereerst de opgedane kennis te delen. Het volgende doel is om de mogelijkheden te verkennen of de pilot naar een landelijk niveau uitgebreid kan worden via de inzamelstructuur van stichting OPEN. Stichting OPEN beslist of dit mogelijk is omdat zij verantwoordelijk zijn voor de inzameling van afgedankte rookmelders namens producenten.

Download hier de folder

Bekijk hieronder de preview van de folder

 

 

Inzameling rookmelders

Onderzoek circulariteit rookmelders

Van plaatsen tot end-oflife inzameling

van End-of-life naar New-life

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op