WEEE, battery en packaging compliance

Ik verkoop koptelefoons. En de zaken gaan goed! Inmiddels hebben we de kans om ook in Duitsland en België de markt te veroveren. Maar hoe regel ik de WEEE compliancy?

Wat een uitzoekwerk! Met onze webshop verkopen we nu in 10 Europese landen, maar voor ieder land is de regelgeving net een beetje anders. Dit laat ik heel graag aan iemand anders over…

 

Ben je producent of importeur van elektrische apparaten en zet je deze apparaten in het buitenland op de markt? Dan moet jouw bedrijf deze producten waarschijnlijk registreren en rapporteren bij de systemen en overheden van die landen. Ook ben je dan verantwoordelijk voor de verpakkingen en bijgeleverde of ingebouwde batterijen. Hoe regel je dat? Daar helpen we je graag bij.

WEEE directive: Hoe meer landen, hoe meer systemen

Elk land in Europa kent zijn eigen elektronica- (WEEE), batterij- en verpakkings-registratiesystemen. Dit zijn de zogenaamde compliance schemes. Sommige landen hebben 1 systeem, andere landen meerdere. Elk land en systeem heeft zijn eigen procedures, apparaat-categorieën, financiële zekerheidsvoorwaarden en kosten.

WEEE compliant zonder hoofdbrekens

Geeft de gedachte om dit te regelen je al hoofdbrekens? Wij kunnen al deze taken van je overnemen. Hiervoor hebben wij goede relaties opgebouwd met onze Europese partners. We maken gebruik van onze kennis en ervaring om jou in het buitenland compliant te maken.

Wil je meer weten over de richtlijnen voor e-waste, batterijen en verpakkingen?

1 team voor jouw registraties

In hoeveel landen je ook verkoopt, dat maakt niet uit. Je hebt bij ons 1 team dat alles voor je regelt. De gegevens vragen we bij jou op en vervolgens regelen we alle registraties voor je. Wij handelen alles verder voor je af met de partners in andere landen.

Na registratie periodieke rapportage

Bij het collectief producentensysteem lever je periodiek een rapportage in van de elektrische producten die je hebt verkocht, het volume van alle batterijen en het verpakkingsmateriaal dat je op de markt hebt gebracht. Aan die rapportages kleven allerlei vereisten, zoals dat je in elk land de elektrische producten in de juiste (sub)categorie moet plaatsen. En elk land en systeem heeft zijn eigen procedures, categorieën, kosten, enzovoort. Wil je deze rapportages ook liever uitbesteden? Kijk dan hier voor meer informatie over onze rapportageservice

18+ jaarervaring

30landen

150+tevreden klanten

3 registraties

Ruim 18 jaar ervaring in 3 soorten registraties (WEEE, batterijen en verpakkingen) in 30 verschillende landen. Dat zorgt al voor ruim 150 tevreden klanten!

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Heb je vragen over circulariteit en inzameling?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact