Onze diensten

Wilt of moet u voldoen aan de voorwaarden van de Nederlandse regelgeving voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur? Weee Nederland geeft advies over Europese producentenverantwoordelijkheden aan producenten en is uitvoeringsorganisatie namens Stichting OPEN in Nederland.

 

aanpak

Weee Nederland organiseert een deel van de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland in opdracht van producentencollectief Stichting OPEN. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. Maar ook bijvoorbeeld met Get2Green die de CO2 neutrale inzameling bij retailers voor ons verzorgt. Door de fijnmazige maatschappelijke sorteercentra van onze partners kunnen we dit alles zo efficiënt en duurzaam mogelijk doen. Participatie, innovatie en efficiëntie zijn belangrijke kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

19-4-2021

Onlangs plaatste de beste EHBO doos een leuk artikel over het sociaal en duurzaam recyclen van  AED's.

12-2-2021

Iedereen die nog een oude koelkast in de schuur of garage heeft staan die niet wordt gebruikt, kan deze nu inleveren bij de Milieustraat in ruil voor vijf perenbomen. Met deze actie wil Urgenda dubbel klimaatwinst boeken. Oude koelkasten bevatten vaak nog zeer schadelijke F-gassen als koelmiddel; sommige van deze gassen zijn wel 2000 keer slechter voor het klimaat dan CO2. Het is belangrijk dat ze op de juiste manier gerecycled worden. Daarom beloont Urgenda het inleveren van oude koelkasten met 5 gratis perenbomen, die weer CO2 vastleggen.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >