Onze diensten

Wilt of moet u voldoen aan de voorwaarden van de Nederlandse regelgeving voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur? Weee Nederland is een collectief terugnamesysteem, geregistreerd bij de overheid. Namens fabrikanten en importeurs voldoen wij aan de eisen van de Nederlandse implementatie van de Europese WEEE-richtlijn. Mét toegevoegde waarde voor mens en milieu. Zie o.a. het plan voor het beter inzamelen van koelkasten op de Urgenda-site of lees de maatregel.

 

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

9-10-2020

Op maandag 12 oktober 2020 vindt aan het begin van de Nationale Recycleweek de aftrap van de campagne “Heel Noord-Nederland Recyclet” plaats. De opbrengst van het ingezamelde elektronisch afval wordt die week geschonken aan twee goede doelen in Noord-Nederland: Lutje Geluk en Wensstichting Drenthe die kinderen en gezinnen een hart onder de riem steken. 15 gemeenten in Noord-Nederland nemen deel aan de campagne. 

23-9-2020
Producenten

Wij zoeken per direct een Consultant Europese Registratie voor 32-40 uur in de week. Wil jij helpen om ervoor te zorgen dat meer en meer elektrische apparaten worden gerecycled en wil je producenten van deze apparatuur adviseren en bijstaan in het voldoen aan de wetgevingen in Europa? Wil jij de huidige stabiele dienstverlening continueren en deze uitbreiden voor nieuwe producenten? Wil jij ons helpen om onze organisatie verder te laten groeien? Ben jij vernieuwend, praktisch en saamhorig (ver-prak-saam)? Reageer dan snel!

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >