Het laatste nieuws

6-4-2018

Het is altijd leuk om te vertellen over afgedankte elektrische apparaten. Laatst mochten we dit doen voor het medewerkersblad van AEB Amsterdam. Weee Nederlands Mark vertelde over alle verschillende stappen die een wasmachine doorloopt vanaf het moment dat deze bij AEB komt. 

6-4-2018
Gemeentes

Van 12 maart tot en met 6 april liep de E-waste Race in Rivierenland. Vijf basisscholen namen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Vandaag is de winnaar bekend geworden: De Bataaf in Tiel.  Zij mogen nu op schoolreisje naar Nemo in Amsterdam. Welverdiend! 

29-3-2018

We zoeken een nieuwe consultant die onze producenten bijstaat in het voldoen aan de wetgevingen in Europa. Iemand die meebouwt aan een stabiele dienstverlening en deze nog beter maakt. En iemand die vernieuwend, praktisch en saamhorig (ver-prak-saam) is. We zoeken een consultant Europese registratie! Interesse? Lees dan snel verder. 

8-3-2018

Fase 1 van het zonnepark op de oude afvalberg bij onze partner Avri in Geldermalsen is sinds klaar. Hiermee leveren de eerste 2.400 zonnepanelen vanaf nu stroom aan het net. Dit is slechts 7% van het totale aantal panelen, maar zorgt op jaarbasis toch voor voldoende stroom voor 208 gezinnen.

7-3-2018

Gister was de kick off van de E-waste race in Rivierenland. De race looopt van 12 maart tot en met 6 april. Vijf groepen van basisscholen nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (e-waste) in te zamelen. Mensen kunnen hun elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het afval dan aan huis opgehaald door scholieren. Avri zorgt ervoor dat het elektronisch afval wordt opgehaald bij de scholen.

1-3-2018

Vandaag is het Nationale Complimentendag! Graag laten wij weten dat we het heel bijzonder vinden hoe de mensen in onze sorteercentra tot het uiterste gaan bij het sorteren. Ook met dit ontzettend koude weer zetten ze alles op alles om de continue stroom containers te legen en alle elektrische apparaten sorteren. We zeggen dat op deze weg, maar natuurlijk ook live! Dankjewel jongens!