Het laatste nieuws

20-11-2017

Slechts eenderde van de e-waste in Europa wordt gerecycled. Dat moet anders, vinden de mannen van E-waste Arcades. Joris Petterson en Timmy de Vos bedachten een originele manier voor het recyclen van oude apparaten. Het duo maakt speelautomaten (arcades) van afgedankte apparaten, zoals computers, kabels, oude wasmachines en duurzaam gecertificeerd hout. In plaats van een muntje gooi je je oude mobiel in de automaat om een spelletje te kunnen spelen. Weee Nederland is partner.

10-11-2017
Producenten

Importeurs van buitenlandse fabrikanten van zonnepanelen die zijn aangesloten via Weee Nederland kunnen gebruik blijven maken van de AEEA-registratie van deze buitenlandse fabrikant. Weee Nederland is met de overheid overeengekomen dat de verplichtingen van de Nederlandse importeurs kan worden overgenomen door een gemachtigde. De rol van gemachtigde wordt daarbij ingevuld door de buitenlandse fabrikant en Weee Nederland. Weee Nederland registreert daarbij tevens de gegevens van de Nederlandse importeurs, waardoor het voor handhavingsinstantie ILT controleerbaar is.

27-10-2017

Wat gebeurt er met een wasmachine als deze kapot is? Coolblue maakte er -met onze hulp- een film over. Het filmpje is zeker het bekijken waard!

10-10-2017

Rutte III gaat naar eigen zeggen flink inzetten op groene maatregelen. 'Nederland wordt duurzaam. We hebben geen alternatief voor aanpakken', schrijven de partijen, die spreken van een 'ambitieus klimaatbeleid'. Zo willen ze onder meer de CO2-uitstoot verlagen door middel van een klimaat- en energieakkoord. 'We leggen de lat hoog.' Goed nieuws op deze 10e oktober, de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid. 

5-10-2017

Het kinderprogramma De Buitendienst is een educatief programma van de publieke omroep NTR voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar waarin de natuur, biologie en duurzaamheid centraal staan. Presentatoren Nienke, Matthijs, Yannick en Kiefer gaan op avontuur in de natuur. In een nieuwe serie over afval onderzoeken ze o.a. waar ons afval vandaan komt, hoeveel afval we produceren en welke problemen en kansen het veroorzaakt. Daarbij zien ze ‘afval’ en recycling in de breedste zin.

1-9-2017
Producenten

Sinds een paar jaar is Fairphone bij Weee Nederland aangesloten. Sinds een tijdje in hun Fairphone 2 beschikbaar. Net zoals bij de Fairphone 1 kunnen gebruikers bij onverhoopte defecten zelf kleine reparaties uitvoeren. En / of de telefoon upgraden. Er is nu bijvoorbeeld een nieuwe camera beschikbaar met meer pixels, dus een hogere kwaliteit foto's. De Fairphone is hiermee heel duurzaam. Kan deze manier van apparaten ontwerpen en bouwen ook bij andere apparaten ingevoerd worden? Zit daar iemand op te wachten?