Nieuws en inzichten

6-4-2018
Gemeentes

Onze onderneming levert vanaf haar bestaan een proactieve bijdrage om maatschappelijke problemen op te lossen. Dit doen we door sociaal te zijn in onze bedrijfsvoering, transparant en creatief te zijn in wat we doen en primair oog hebben voor wat we maatschappelijk willen bereiken. Voor u als gemeente betekent het contreet dat we ons inzetten om de impact van elektronisch afval op het milieu en de maatschappij te minimaliseren en de positieve effecten juist te maximaliseren.

29-5-2018

In aansluiting op onze groei en op verzoek van onze relaties verzorgen wij vanaf 2019 de inzameling van (LED-)lampen en armaturen. Hierbij maken we gebruik van onze effectieve inzamelkanalen. Graag heten wij u vanaf 1/1/2019 van harte welkom als deelnemer bij het producenten collectief Weee Nederland.

18-6-2018

Vorige week liepen er twee E-waste Races af. Basisschool de Meridiaan in Dordrecht zamelde maar liefst 4974 oude elektronische apparaten in in vier weken. Zij wonnen met een ge-wel-dige score van 2079 de race in Drechtsteden. Goed gedaan! De winnaar van de tweede plek is Het Kristal, locatie Zuilenburg. Zij mogen op schoolreisje naar de milieustraat van HVC. Ook in Horst aan de Maas, Venray, Peel en Maas en Veldhoven liep een E-waste Race. Deze is gewonnen door de St. Jan Baptist.

11-6-2018

Afgelopen donderdag is de lijst van dé 100 jonge duurzame jonge koplopers van 2018 feestelijk gelanceerd bij Circl. Onze partner van de E-waste Race Timmy de Vos staat in deze lijst. Hij zegt hierover: 'Geweldig blij dat ik in de #DJ100 sta, de lijst met duurzame jonge koplopers in Nederland! Ik ben enorm dankbaar dat mijn inzet voor de duurzame zaak wordt beloond met deze fantastische titel. Een mooi moment om vol trots terug te kijken op een paar successen!

31-5-2018

De afgelopen tijd waren wij op zoek naar een 'cijfer en data' man of vrouw. We zijn blij dat we kunnen melden dat we deze collega hebben gevonden. Marco Vlootman versterkt ons team per direct. Hij gaat onze financiele administratie runnen en ons met raad en daad bijstaan op het gebied van cijfers en gegevens.

Graag stelt Marco zich aan u voor! 

4-5-2018

De kop van 2018 is eraf. Al zes prachtige E-waste Races zijn gelopen waarbij ruim 1.700 leerlingen een actieve bijdragen hebben geleverd. Al deze leerlingen weten nu precies wat elektronisch afval is en waarom het belangrijk is om het te recyclen! Iets waar we trots op zijn. Daarnaast heeft De Bataaf in de race van Rivierenland/Westland een nieuw schoolrecord behaald van maar liefst 9.438 ingezamelde apparaten. Bedankt aan iedereen die daar een bijdrage aan leverde!