Het laatste nieuws

23-6-2017

In vier weken tijd zoveel mogelijk afgedankte elektronische apparaten verzamelen; dat is het doel van de E-waste race. Basisschool Eben Haëzerschool uit Hollandscheveld heeft de race gewonnen en zamelden samen maar liefst 2162 stuks elektronische apparaten in! De Anwende uit Aalden is nummer twee geworden. Zowel de nummer 1 als de nummer 2 wint een mooie prijs. De winnende school mag op schoolreis naar NEMO Science Museum in Amsterdam. De nummer twee krijgt 15 ASUS Zenpads. In de regio Emmen, Coevorden en Hoogeveen deden in totaal 10 basisscholen mee aan de E-waste race.

12-6-2017

Afgelopen zaterdag vond Drift om te dansen plaats in Nijmegen. Duurzaamheid is belangrijk voor dit festival. Daarom riep de organisatie op om zoveel mogelijk e-waste mee te nemen, zodat zij het kunnen recyclen tot een waanzinnig kunstwerk: de letters DRIFT. Oude broodroosters, kabels, kapotte telefoons werden volop ingeleverd! De mensen die dit deden, kregen toegang tot een geheime area op het festival. Het resultaat mocht er zijn! 

7-6-2017
Gemeentes

Gister vond op het Zwitsalterrein in Apeldoorn de werkconferentie ActiefverduurSamen plaats. Deze bijeenkomst was een initiatief van onze gemeentelijke partner Circulus-Berkel. Gemeenten en zakelijke relaties uit de omgeving kwamen luisteren en praten over de toekomst van afval en grondstoffen, sociale werkgelegenheid en participatie. Zowel binnen als buiten waren innovatieve initiatieven op het gebied van grondstoffen en openbare ruimte te zien. Weee Nederland was er om te vertellen over e-waste en het sorteren hiervan. 

1-6-2017

In Nijmegen is binnenkort Drift Festival. Samen met de bezoekers maken zij elk jaar Nijmegen een stukje mooier. Dit jaar maakt kunstenaar Wieke van Leeuwen op zaterdag een tijdelijk kunstwerk. En wel een kunstwerk van elektronisch afval. Onder het mom ‘afval bestaat niet’ roept de organisatie op om zoveel mogelijk e-waste mee te nemen, zodat zij het op een leuke manier kunnen recyclen. Met haar beoogde installatie wil Wieke een signaal afgeven. “Bewustwording van je omgeving en je eigen gedrag omtrent milieu en je medemens heb ik hoog in het vaandel staan.

29-5-2017

Deze week spraken wij met de PostNL pakketbezorgers die in Dordrecht sinds maart oude elektrische apparaten mee terugnemen als zij bij mensen aan de deur komen. Hoe vinden zij dit? En hoe loopt het?