Het laatste nieuws

20-1-2017
Gemeentes

2017 is begonnen en wij zien uit naar alles wat voor ons ligt. We begonnen het jaar goed met twee nieuwe gemeentenpartners: Edam-Volendam en Landsmeer. Onze partner AEB Amsterdam is de nieuwe inzamelaar van AEEA in deze twee gemeenten. Inmiddels bedient Weee Nederland 72 gemeenten via onze partners. De hele lijst van gemeenten vindt u hier

16-12-2016

Nederland kent een wettelijke producentenverantwoordelijkheid voor importeurs en producenten van elektrische en elektronische apparaten. Dit is geregeld in de Nederlandse regeling 'Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur' (AEEA). Het blijkt dat nog lang niet alle Nederlandse producenten en importeurs voldoen aan deze wetgeving. De afgelopen tijd begon de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) actief te controleren op naleving van deze verplichting. Veel bedrijven hebben nog vragen: moeten we registreren, waarom registreren etc.

24-11-2016
Producenten

Regelmatig krijgen wij vragen over welke elektrische apparaten onder de WEEE-wetgeving vallen. Een USB-stick bijvoorbeeld valt in catagorie 3 ICT- en telecommunicatieapparatuur. Ook zijn bedrijven vaak benieuwd of zij aan de WEEE-wetgeving moeten voldoen. Vragen? Op onze site vindt u veel informatie en aarzel niet om te bellen of mailen: wij geven u graag een persoonlijk advies. 

27-10-2016

Normaal geven we geen t.v.-tips, maar deze film lijkt een aanrader. Amerikaanse acteur-slash-activist Leonardo diCaprio maakte de film Before the Flood over de klimaatverandering. Naast het feit dat die gewoon mooi is, geeft de film hele praktische tips wat we kunnen doen om klimaatverandering tegen te gaan.

20-10-2016

De laatste tijd zijn er bij ons nieuwe ontwikkelingen bij de inzameling en demontage van elektrisch afval. Zo groeien de activiteiten in het Noorden van het land flink. Met onze partner Virol ontwikkelden we een totaalpakket voor de retailers in dit deel van het land. Virol zamelt e-waste in en combineert dit met de inzameling van folie en piepschuim. Het grote aantal nieuwe klanten leveren samen 700.000 kilo elektronisch afval op. De transport en de inzameling in de retailbranche gebeurt samen met Get2Green Logistics. Zij doen dit met een speciaal 'groen' voertuig.

10-10-2016

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid #dvdd16. Dit is een initiatief van Urgenda, een onafhankelijke stichting die Nederland samen met anderen sneller duurzaam wil maken. Voor ons is duurzaamheid het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het er voor zorgen dat de inzameling en verwerking van e-waste zo duurzaam mogelijk gebeurt. Bekijk hier onze aanpak en het filmpje dat we daarover maakten.