Recycle afbeelding

WEEE registratie in EU-landen goed geregeld

Vandaag samen voor morgen!

Voldoe jij aan de WEEE-wetgeving?

Verkoop je elektrische apparaten in EU-landen? Dan ben je waarschijnlijk wettelijk verplicht tot registratie van e-waste (ook wel regeling AEEA). En meestal ook voor batterijen en verpakkingen. Duizelen de kleine letters je, of wil je simpelweg dat het goed geregeld is? Wij helpen je graag om compliant te zijn! Ons team staat klaar om je wegwijs te maken in de complexe wet- en regelgeving.

Jouw WEEE-registratie goed geregeld

In ieder land waar je verkoopt, moet je je waarschijnlijk registreren. Want de Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid (UPV) geldt niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. De regelgeving is complex en verschilt per land. We helpen je om de WEEE-registratie gemakkelijk en soepel te laten verlopen. Dat doen wij voor 30 landen: alle landen van de Europese Unie, Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Wil je ook bij de overige verplichtingen geen gedoe? We verzorgen zowel de eenmalige registratie(s) als de periodieke rapportage(s) voor je.

Heb je vragen over consultancy en advies?

Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op met
Team Consultancy

+31 (0)55 533 55 47
consultancy@weee.nl

Contact

WEEE-registratie en -rapportage

  • voor elk apparaat met een stekker of batterij
  • ook als je niet direct aan de eindgebruiker verkoopt
  • ook voor verkoop via internet
  • registratie en rapportage in ieder individueel land

Batterijregistratie en -rapportage

  • voor elke ingebouwde of meegeleverde batterij
  • ook voor knoopcellen
  • registratie en rapportage in ieder individueel land

Verpakkingsregistratie en -rapportage

  • voor elke verkochte verpakking rondom een product
  • opgave per materiaal, soort en type
  • registratie en rapportage in ieder individueel land

in 1xcompliant

1aanspreekpunt

30 landen

18 jaarervaring

Registratie van WEEE, batterijen en verpakkingen

Of je nou in 1 land of in 30 landen je elektrische apparatuur verkoopt, bij ons ben je aan het juiste adres! We zorgen ervoor dat jouw WEEE, batterijen en verpakkingen goed geregistreerd staan. Inmiddels hebben we al ruim 18 jaar ervaring. En voor jou zit er 1 team voor je klaar, wel zo gemakkelijk.

Veelgestelde vragen over consultancy en advies

 

Staat jouw vraag hier niet bij?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact
  • Wat is een UPV?

    UPV staat voor de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid. Ben je een producent of importeur? Dan ben je medeverantwoordelijk voor de inzameling, sortering en recycling van producten. Voor het afval dat jouw product uiteindelijk wordt dus. Maak je je product zo dat het minder vervuilend is bij de verwerking, dan betaal je in de toekomst een lager tarief. Zo wil de overheid met de UPV  de circulaire economie bevorderen en milieuvervuiling verlagen.

  • Hoe weet ik of ik moet registeren of niet?

    Als je elektrische apparaten verkoopt in binnen- of buitenland moet je je waarschijnlijk registreren als producent. Dat kan verkoop zijn via groothandels, retailers, het internet of direct aan bedrijven. Dat geldt voor ieder land waaraan je verkoopt. Hoeveel je verkoopt, maakt daarbij niet uit. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Wie moet registreren: producent of importeur?

    Beide is mogelijk. Soms moet een producent registreren, soms een importeur. Of een distributeur of groothandel. Het eerste bedrijf dat het elektrische apparaat in dat specifieke land in de markt zet, moet zich registreren. Vaak is er afstemming nodig tussen de fabrikant en importeur over de verantwoordelijkheid. Kan je hierbij wel wat advies gebruiken?

  • Mijn apparaat bevat alleen een back-up batterij. Moet ik dan ook registreren?

    Ja, ook dan moet je registeren en rapporteren. Het maakt niet uit of het apparaat als hoofdbron een stroomkabel heeft en een batterij als back-up. Dit geldt  ook voor de knoopcelbatterijen op de printplaten.

  • Wat moet ik regelen als ik elektronica (in het buitenland) verkoop?

    Dan moet je jouw bedrijf registreren bij de systemen en overheden van die landen en daar je verkoop rapporteren. Voor de bijkomende inzamelkosten (in het buitenland) moet je hun betalen. Ook ben je verantwoordelijk voor de verpakkingen en bijgeleverde of ingebouwde batterijen. Hoe regel je dat? Daar helpen we je graag bij

  • Moeten gerefurbishte apparaten worden geregistreerd?

    Ja, meestal wel. Is het apparaat uit het buitenland geïmporteerd, of door de vorige gebruiker afgedankt als afval? Dan moet je het refurbished apparaat registeren. Is de apparatuur nooit afval geweest, maar heb je het overgenomen, dan is geen registratie nodig. De apparatuur is dan namelijk nog niet van de markt geweest.

  • Voor welke landen kun je mij helpen met de registratie?

    Voor alle EU-landen en voor Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat in totaal om 30 landen. Neem gerust contact met ons op.